Saturday, January 30, 2010

More creativity...


:: Improvised dolls created by the girls ::
:: Poupées improvisées crées par les filles ::



:: Playdough dyed with beet juice ::
:: Pâte à modeler teinte au jus de bettrave ::





:: A favorite snack around here: homemade raw yoghurt, applesauce made from our apples, maple syrup from our neighbor... and cinnamon... from very far away! ::

:: Une collation bien appréciée par ici : yogourt au lait cru maison, compote faite à partir de nos pommes, sirop d'érable du voisin... et cannelle... qui vient de très très loin! ::



:: And a surprise show prepared by our friends just for us! ::
:: Et un spectacle surprise préparé par nos amis, juste pour nous! ::



:: They were so great! ::
:: Quel talent! ::


And the cracker recipe in French I promised Csil:

Et la recette de craquelins en français que j'ai promise à Csil :

Craquelins aux graines de chanvre

3 tasses de flocons d'avoine
2 tasses de farine d'épautre
2 c. à thé de sel
1 tasse d'eau
1 tasse de graines de chanvre
1 c. à table de sucre de canne
2/3 de tasse d'huile de canola
Graines de carvi ou de sésame

1. Mélanger les ingrédients secs
2. Émulsifier l'eau et l'huile

3. Pétrir la pâte et la diviser en deux
4. La rouler sur deux tôles à biscuits recouvertes de papier parchemin
5. Saupoudrer de sel et de graines de sésame ou de carvi
6. Rouler légèrement à nouveau, marquer les carrés
7. Mettre au four à 400 F et cuire 25 min
Après 25 minutes, éteindre le four, mais y laisser les craquelins 5 à 10 min.
8. Attention, ils brûlent facilement!

5 comments:

  1. Catherine,

    So many beautiful things being made and happening in your home. I am so jealous of your energy (now that I am 9w pg and feeling very yuck). However, you have inspired me to weave this week and that will be a wonderful distraction. :-)

    ReplyDelete
  2. Hi Carrie,

    I didn't know you were pregnant! Wow! Congratulations! You know, I don't have that much energy... I am tired... We are seriously reconsidering the choices we made around farming. It's too much for only one family... Take care!

    ReplyDelete
  3. So cute!! That snack looks goooood -lost my raw milk source this winter :(

    ReplyDelete
  4. Catherine - our NT journey has begun - how delicious the food is! I love to see your recipes and meals - very inspiring.

    I love the girls dolls, very beautiful

    ReplyDelete